Soutěž o knihu Kluci netančej

Tři z vás mají možnost vyhrát dětskou knihu Kluci netančej od spisovatelky Olgy Stehlíkové, kterou vydalo nakladatelství Portál.

Soutěžní otázka:

Jaká je dětská kniha měsíce nakladatelství Portál?

a) Modrá hodina

b) Ve škole se dějou věci

c) Ella a kamarádi

Nápovědu naleznete na webu www.portal.cz.

Pošlete nám správnou odpověď, své jméno, adresu a telefon na e-mail: soutez@hmg.cz. Do předmětu zprávy napište: KIDSHOUSE – Portál. Ze všech došlých emailů vyhrává správná odpověď: 150, 300 a 450, tyto maily od nás obdrží výhru.

Soutěž trvá od 17.6. – 23.6. 2019.

Kluci netančej - Olga Stehlíková

Děj příběhu je situovaný do současné Prahy, vystupují v něm obyčejní školáci s láskou k baletu – tanci a hudbě, kteří jsou pro svou vášeň ochotni leccos obětovat. Malí tanečníci z uměleckého baletního souboru se chystají na baletní soutěž. Během třítýdenní přípravy na soutěž poznávají jeden druhého, ostatní děti a vedoucí v souboru i ve škole, a hlavně sami sebe, svůj vlastní charakter. Do příběhu se zapojuje také trenérka Saša a Tomášova maminka, obě bývalé tanečnice. Příběh vrcholí napínavou scénou na baletní soutěži.

Kniha přináší příběh z neobvyklého tanečního prostředí, které kombinuje vrcholový sport s uměním a hudbou, je to také vyprávění o tom, jak bojovat s genderovými předsudky, zorientovat se sám v sobě a přijmout svou i cizí jinakost.

Kniha je určena dětem ve věku 10–14 let.

Olga Stehlíková vystudovala bohemistiku a lingvistiku na FFUK v Praze. Působí jako nakladatelská i časopisecká redaktorka, editorka a literární publicistka. 

Knihu vydalo nakladatelství Portál.

Více informací a knihu můžete zakoupit na www.portal.cz.

You may also like...