Figurky Funko POP: Fenomén, který dospělí milují možná ještě víc než děti

Už jste slyšeli o Funko POP? Tyto figurky jsou v posledních letech neuvěřitelně populární a staly se ikonou popkultury. Malé postavičky s velkou hlavou a výraznými rysy patří mezi vyhledávané sběratelské kousky mnoha fanoušků filmů, seriálů, komiksů, anime, her a mnoha dalších oblastí zábavy. Pokud hledáte skvělý dárek pro své děti – anebo sami patříte mezi „hračičky“ a rádi byste si založili pěknou sbírku svých filmových či jiných popkulturních oblíbených hrdinů, budou se vám „POPíci“ zamlouvat.

Figurky Funko POP: Fenomén, který dospělí milují možná ještě víc než děti

Vznik Funko POP figurek sahá až do roku 1998, kdy společnost Funko založil nadšenec Mike Becker, který se rozhodl vytvořit kolekci, jež by oslovila fanoušky popkultury. A tak vznikla první postavička, dnes již ikonický Big Boy. Současné kolekce již zahrnují postavy z filmů jako Star Wars, Harry Potter, Indiana Jones a mnoho dalších.

Od té doby se kolekce rozrostla a v současné době by měla čítat kolem 14 až 15 tisíc různých postaviček, které jsou k dostání téměř po celém světě. Nejvíce se samozřejmě těší oblibě postavičky z nejpopulárnějších filmů a seriálů, jako jsou například postavy z Marvel Cinematic Universe, Stranger Things, Game of Thrones, zmíněné kolekce Star Wars a Harryho Pottera a samozřejmě dalších.

Figurky Funko POP: Fenomén, který dospělí milují možná ještě víc než děti

Proč jsou Funko POP tak populární?

Funko POP figurky jsou oblíbené zejména pro svůj vtipný a zábavný design, který dokáže zachytit výraz postavy a její charakteristické rysy. Navíc jsou velmi detailně zpracované, takže sběratelé mohou najít mnoho drobných prvků, které odkazují na konkrétní scény z filmů a seriálů.

Pro mnoho fanoušků se sbírání Funko POP figurek stalo vášní a hobby. Sběratelé se snaží získat co nejvíce kousků a vytvořit si tak svou vlastní unikátní sbírku. Existují dokonce speciální edice figurek, které se vyrábí jen v omezeném množství a mají vysokou sběratelkou hodnotu. Za vůbec nejdražší figurku je momentálně považován Alex DeLarge – tedy hlavní postava z kultovního snímku Clockwork Orange. Hodnota této postavičky činí přes 25 tisíc dolarů. Svítící verze je dokonce ještě o něco dražší.

Figurky Funko POP: Fenomén, který dospělí milují možná ještě víc než děti

Perfektní dárek pro děti i geeky

Funko POP figurky jsou bezesporu skvělým dárkem pro fanoušky různých filmů a seriálů. Pokud máte kamaráda nebo rodinného příslušníka, který miluje například Star Wars, Marvel Avengers, ale třeba i populární herní série Assasin’s Creed, bude z popíka právem nadšený. Děti zase ocení postavičky z Harryho Pottera, pokémony či creepera z Minecraftu.

Proč byste si měli založit vlastní sbírku Funko POP figurek?

Nabízí se celá řada důvodů, proč vás bude sbírání figurek Funko Pop bavit a naplňovat. Vybrali jsme ty klíčové:

Rozmanitost postav

Kolekce Funko POP čítají širokou škálu postav z různých filmů, seriálů, videoher, komiksů a dalších zdrojů popkultury. Díky tomu se sběratelé mohou zaměřit na sbírání postaviček svých oblíbenců nebo přirozeně přesedlat na nové zdroje popkultury.

Úžasný design

Pro Funko POP figurky je charakteristický unikátní kreslený styl, který fanoušci popkultury vnímají jako vysoce atraktivní. Vinylové figurky jsou navrženy tak, aby vypadaly jedinečně a sympaticky, což z nich činí bezva domácí či kancelářskou dekoraci.

Nevšední investice

Některé Funko POP figurky jsou vydávány v omezeném množství a mezi sběrateli velmi cenné sběratele. Tyto kousky mohou v budoucnu získat na hodnotě a bezesporu se stanou zajímavou investicí.

Komunita

Sdílet své sbírky – to je to, oč mezi milovníky Funko POP kultury běží. Toto společenství může být pro fanoušky velmi užitečné, protože mohou sdílet svou lásku k figurkám a potkat se s dalšími lidmi se stejnými zájmy.

Ať už se rozhodnete pro sbírání Funko POP figurek z jakéhokoliv důvodu, určitě si to budete užívat. Sbírání a shánění raritních kousků je samo o sobě velmi zábavné. A pohled plnou polici úhledně naskládaných popíků vás vždy pohladí na duši.

Zdroj foto: Funko POP, Prokonzole.cz

You may also like...