Agnes a tajemný dům | Tuutikki Tolonen

Agnes se společně s maminkou seznamuje se svým novým domem, který jim odkázala před svou smrtí tajemná a překvapivě nalezená prababička Agnes Maria. Stará dřevěná vila Rauhala ale zdaleka není obyčejný dům. Agnes najde v domě utajenou skříň a v něm spoustu podivných předmětů. Skrytou skříní však celá záhada vily rozhodně nekončí.

Agnes se společně s maminkou seznamuje se svým novým domem, který jim odkázala před svou smrtí tajemná a překvapivě nalezená prababička Agnes Maria. Stará dřevěná vila Rauhala ale zdaleka není obyčejný dům. Agnes najde v domě utajenou skříň a v něm spoustu podivných předmětů. Skrytou skříní však celá záhada vily rozhodně nekončí. Proč voní v pokojích neexistující květiny? A proč je víko klavíru vždy znovu otevřené? Co se skrývá pod schody? A čí jsou tiché kroky, které slyší nejen Agnes, ale i Piškot? Co všechno ze svých tajemství vila ještě vydá? A kolik odvahy to bude Agnes a jejího kamaráda Piškota stát?
Kniha je určena dětem od 8 do 12 let.
Tuutikki Tolonen je úspěšná a oceňovaná finská spisovatelka pro děti a mládež. V Portále jí vyšla úspěšná trilogie Strašidelná chůva, Strašidelná cesta a Strašidelný dopis. Na knihu Agnes a odemčený sen pak volně navázala tímto druhým dílem.
Kati Vuorento je současná finská ilustrátorka, žije a pracuje v Helsinkách.

Název knihy: Agnes a tajemný dům

Autor: Tuutikki Tolonen

Počet stran / vazba: 208 stran / Pevná

Doporučená cena: 349 Kč

VydaloNakladatelství Portál

Více informací na www.portal.cz.

Zdroj foto: Portál

You may also like...