Comic-Con Prague už o víkendu! Poslední novinky v programu nadchnou nejen fanoušky sci-fi, fantasy a hororu

Už od pátku do neděle hostí pražské O2 universum svátek nadšenců do filmů, seriálů, komiksů nebo her s primárně sci-fi, fantasy či hororovou tematikou. Comic-Con Prague, vyhlášený český festival popkultury, odtajnil poslední novinky v celovíkendovém programu. Na místě proběhnou exkluzivní předpremiéry a účast potvrdily i další celebrity.

V jednom víkendu a na jednom místě mohou fanoušci popkulturních žánrů a témat potkat nevídané množství herců, komiksových výtvarníků, spisovatelů nebo dalších umělců. Ale také být mezi prvními, kdo si bude moci sáhnout na novinky v tomto pro ně oblíbeném světě. V jednom víkendu a na jednom místě mohou fanoušci popkulturních žánrů a témat potkat nevídané množství herců, komiksových výtvarníků, spisovatelů nebo dalších umělců. Ale také být mezi prvními, kdo si bude moci sáhnout na novinky v tomto pro ně oblíbeném světě. „Každý rok se snažíme o to, aby naši návštěvníci zažili něco wow. Měli možnost určité exkluzivity. A ani v letošním roce je o to neochudíme. Na programu je tak čeká například výjimečná předpremiéra hororu Krvavý Johann, samozřejmě také s účastí tvůrců a herců, nebo představení úplně prvního fantasy seriálu Voyo s názvem Vědma, se kterým dorazí na festival zase i delegace autorů a hvězd, které si v něm zahrají,” slibuje za organizátory Pavel Renčín, marketingový ředitel společnosti Active Radio, která akci spolupořádá. 

Dorazí herci ze Star Wars, Haló, Haló i nového Star Treku

Vedle zajímavých filmových zážitků láká finální program akce i na další zvučná jména. Z nově potvrzených jsou to zejména Ian McDiarmid, herec a režisér oceněný prestižními cenami Tony a Olivier, který je nejvíce známý pro svou roli císaře Palpatina ve franšíze sérií Star Wars, či dvojice herců z populárního britského sitcomu Haló, Haló –? Kim Hartman a Richard Gibson. U ženských jmen ještě můžeme zůstat, protože do Prahy zavítá také herečka Christina Chong, která hraje od roku 2022 jednu z hlavních rolí v seriálu Star Trek: Podivné nové světy, nebo Elodie Grace Orkin, s jejímž jménem si všichni fandové musí spojit hlavně seriál Stranger Things. Stejně nabitý je i seznam jmen komiksových tvůrců, kde nově figurují třeba R. M. Guéra, Frank Cho či Mahmud Asrar a nebudou chybět ani oblíbení čeští zástupci.  S filmovou tematikou pak úzce souvisí i speciální HBO Max zóna, která bude napojená na aktuální trháky Rod draka, a to nejen obří kulisou dračí lebky, nebo The Last Of Us. Svou chill-out zónu nabídne také Cinema City. 

Větší prostory s PokéTour a hrami, nové besedy a workshopy

Nový festivalový prostor nabídne v neděli takzvanou PokéTour. Pod tímto názvem si můžou fanoušci japonského fenoménu představit třeba výuku karetní hry Pokémon TCG, burzu a prodej karet, kvíz, bingo a další soutěže či tombolu včetně merche. Plocha však bude zasvěcená i sběratelským karetním hrám, wargamingu a RPG (role playing games). 

Z nejaktuálnějších specialit programu bych chtěl ještě vypíchnout společný panel Jaroslava Němečka, zakladatele a tvůrce legendárního Čtyřlístku, spolu s komikem Lukášem Pavláskem, který právě do Čtyřlístku přispěl hned několika scénáři.

Zajímavými hosty budou bezpochyby ještě Aleš Svoboda, český bojový pilot a kapitán Armády ČR, který v listopadu 2022 uspěl ve výběrovém řízení Evropské kosmické agentury a stal se členem záložního týmu astronautů, nebo oblíbenec z České televize Daniel Stach. V jeho spojení ještě můžu zmínit zajímavou vědeckou novinku, Planetárium Praha si totiž připravilo mobilní planetárium s bohatým programem a besedu s předními českými vědci na téma sci-fi versus věda. Nejen dětské osazenstvo pak určitě zaujme také workshopový sál pod taktovkou LEGO a PRUSA Research,” doplňuje k programu Václav Pravda, ředitel festivalu. 

Novinky a aktuality o akci můžete sledovat na webu a sociálních sítích, kam jsou postupně přidávány finální,  podrobnější informace:

Web: https://www.comiccon.cz/ 

Facebook: https://www.facebook.com/comicconprague/ 

Instagram: https://www.instagram.com/comiccon_prague/ 

Zdroj foto: Comic-con, Active Radio

You may also like...