Anglicky jako rodilý mluvčí? Čím dříve se s učením začne, tím větší šance na úspěch!

Kdo by nechtěl v dospělosti umět anglicky stejně dobře jako česky? Cizí jazyk otevírá dveře do profesionálního světa, protože angličtina je pro vysokou pracovní pozici v soukromé i dokonce ve státní sféře naprostou nutností. Současně nabízí nepřeberně možností při studiu, cestování a zábavě. Jak ale docílit znalosti na úrovni rodilého mluvčího? Snadno, stačí se inspirovat na severu Evropy, kde učí děti anglicky od nejútlejšího věku. Jak? Například sledováním pohádek v původním znění. Jaké další metody se při výuce nejmenších používají?

Anglicky jako rodilý mluvčí? Čím dříve se s učením začne, tím větší šance na úspěch!

Angličtina od plenek

Jak na angličtinu u dětí? Takovou otázku si kladou mnozí rodiče, kteří si uvědomují důležitost znalosti tohoto cizího jazyka. Jedna z metod učení nachází inspiraci v bilingvních rodinách. Jednoduše dospělý může mluvit na dítě mateřštinou i anglicky v některých situacích, například při koupání, hraní nebo na vycházkách. Dalším krokem jsou kurzy angličtiny pro předškoláky, kdy se děti seznamují s cizojazyčným prostředím ve skupině, která čítá maximálně osm malých studentů. Lektor využívá obrázkových karet, her a písniček pro zvládnutí základních konverzačních dovedností, děti odposlouchávají přízvuk a intonaci, s každou další lekcí prohlubují své znalosti.

Svět je anglický

Slovíčka, gramatika, přízvuk, intonace, to vše se lze naučit, ale je potřeba také získat sebedůvěru a odvahu cizí jazyk používat. Rozumět, mluvit a myslet anglicky je nesmírně důležité, protože dnešní svět má tuto řeč jako základní komunikační prostředek. Angličtina hraje prim v pracovním světě, ve výzkumu na univerzitách, ale také v rámci sociálních médií nebo v zábavním průmyslu. Všechny nejnovější filmy a seriály lze sledovat přes různé streamovací služby hned po premiéře, ale pouze v původním znění. Titulků nebo dabingu se některé hity často vůbec nedočkají, tím spíše do češtiny.

Anglicky jako rodilý mluvčí? Čím dříve se s učením začne, tím větší šance na úspěch!

Tipy, jak podpořit výuku

Jak pobídnout děti k výuce angličtiny v pozdějším věku? Kromě poslechu anglických písniček, sledování filmů a seriálů v původním znění se nabízí též četba. Zpočátku zjednodušené příběhy, případně dokonce s možností překladu na druhé straně, později nejnovější tituly dostupné v odděleních zahraničních knihoven, které jsou v rámci vědeckých i městských institucí k zapůjčení zdarma po zaplacení ročního členského příspěvku. V poslední době jsou oblíbené také různé podcasty se zajímavými tématy a rozhovory s renomovanými odborníky z rozličných odvětví.

Zdroj foto: jsfan.cz

You may also like...