S domácím kopaným bazénem již vás od plavání nic nezastaví

Plavání patří mezi nejoblíbenější sportovní aktivity aerobního charakteru. Kromě pozitivních účinků na fyzickou zdatnost našeho těla a redukci přebytečných kilogramů má blahodárné účinky na lidský organismus v mladém i pokročilém věku. A jaké jsou ty nejvýznamnější výhody pro naše tělo?

Plaváním ke správné fyzické i psychické kondici těla

Při výkonu plavání je svalstvo v těle rovnoměrně zatěžováno a dochází tak k lepšímu prokrvování tkání. Horizontální rozpoložení těla při plavání má zase příznivý vliv na oběhovou a dýchací soustavu. Plavání může rovněž pomoci při různých pohybových potížích. Voda v bazénu snižuje vliv gravitace na tělo, díky čemuž se odlehčuje páteři a pohybovému aparátu. V neposlední řadě plavání přispívá ke zlepšení funkce a kondice svalstva po celém těle a účinně zbavuje bolesti zad.

Zapomeňte na veřejné bazény a pořiďte si vlastní kopaný bazén

Patříte mezi pravidelné a vášnivé plavce a veřejné bazény vám přijdou nehygienické a nekomfortní? Pořiďte si vlastní bazén na vaší zahradu a užívejte si zasloužené chvíle v bazénu s vaší rodinou či sami při výkonu sportu! Při výběru bazénu je důležité jeho umístění a materiál bazénu. Ať již z estetického nebo praktického hlediska se vyplatí investovat do bazénu kopaného do země. Kopané bazény vám obecně zajistí dlouhodobou životnost a poradí si s negativními venkovními vlivy. Zajistí vám pohodlnější vstup do vody a nebudou bránit žádnému výhledu na zahradě. Oproti nadzemním bazénům nejste příliš omezeni rozměry, které v případě nadzemního bazénu nemohou dosahovat velké velikosti kvůli stabilitě. Při výběru materiálu bazénu rozhodně neuděláte chybu při výběru kopaného bazénu plastového. Ten se řadí mezi ty nejlevnější a zároveň nejvíce odolné.

Zdroj foto: Bazeny-sulc.cz

You may also like...