Jellystone: mini rozhovor s C.H. Greenblattem

Jellystone! je americký animovaný seriál, v němž se objevují legendární postavičky ze světa Hanna-Barbera, avšak s úplně jiným posláním než ve svých předchozích rolích. Za vznikem populárního seriálu stojí americký výkonný producent C.H. Greenblatt, se kterým se nám pro vás podařilo udělat mini rozhovor.

Kdo je C. H. Greenblatt:

Carl Harvey Greenblatt je americký výkonný producent a show-runner populárního seriálu Jellystone! od Warner Bros. Animation, amerického animačního studia, který se nyní vysílá na HBO Max a Cartoon Network v regionu EMEA. Carl vytváří komediální animované pořady již více než 20 let. Podílel se na natáčení televizních pořadů SpongeBob v kalhotách, Grim & Evil a Rybičky. Vytvořil a výkonně koprodukoval Chowder pro Cartoon Network, Harvey Zobák pro Nickelodeon a kraťasy DC Nation, produkovaný studiem Warner Bros. Animation.

Mini-rozhovor:

Co bylo hlavním důvodem opětovného spuštění Medvídka Bédi a mnoho dalších legendárních postaviček Hanna-Barbera?

C.H.G: Oslovilo mě vedení společnosti Warner Bros. Animation s tím, jestli bych neměl zájem o vytvoření krátkometrážního pořadu, který by zahrnoval modernizaci známých postav Hanna-Barbera a vytvoření něčeho zábavného. Poté jsem popřemýšlel o tom, co bych s těmito postavičkami udělal, kdybych k tomuto pořadu přistupoval jako k úplně novému bez historie nebo existující fanouškovské základny. Bylo to ošemetné, ale mým hlavním cílem bylo pozvednout tyto postavy z jejich staromódního, jednosměrného postavení na něco více zaobleného s nedokonalostmi, nejistotami, touhami a dalšími reálnými vlastnostmi, které je dělají přirozenými.

Co Vás přimělo na takovou nabídku kývnout?

C.H.G: Osobně si myslím, že v animaci neexistuje nikdo, kdo by odmítl Hanna-Barbera; protože to je tak jedinečná nabídka, která se rozhodně neodmítá! Zkrátka jsem nemohl říct ne. Nehledě na to, že mám skvělý pracovní vztah svedoucími pracovníky studia Warner Bros. Animation,kteří mi důvěřují a já zase důvěřuji jim.

Jaké jsou největší rozdíly mezi starým a novým Jellystone?

C.H.G: V této nové verzi Jellystone jsem chtěl přijít s větší komediální hloubkou postav. Bylo tedy důležité podrobně prozkoumat, kdo jednotlivé postavy jsou a co by je udělalo vtipnějšími a zajímavějšími nad rámec toho omezeného množství, které jsme o nich věděli z jejich předchozích rolí. V této nové sérii stavíme postavičky do jedinečných situací, které nám umožňují dozvědět se mnohem více o jejich vnitřních vlastnostech, takže pořádná dávka smíchu vás nemine.

Pokud jde o sledovanost, myslíte si, že nová série uspokojí jak stávající, tak nové fanoušky těchto postaviček? Pokud ano, jak?

C.H.G: Kdykoli pracuji na pořadu, píšu ho pro dospělého člověka a řídím se heslem „bav se sám, ale ať je to vhodné pro děti“, Tým při tvorbě rozhodně bral v úvahu oba typy diváků, které seriál zaujme, ale zároveň prahnou po otevřenosti. Především ti, kteří možná doufají, že postavičky budou stejné jako před lety.

Jsou v Jellystone nějaké poznatky a skrytá poselství?

C.H.G: Hlavním námětem pořadu je komunita. Je to pořad o tom, jak se lidé sdružují a řeší problémy. Týden po týdnu. Ale oni se zvednou, opráší se a nenechají se nikdy zlomit. Nicméně, poselství není třeba brát příliš vážně a je tu hlavně proto, aby bylo hloupé a zábavné.

Máte nějakou oblíbenou epizodu nebo scénu?

C.H.G: To je těžká otázka, skoro jako vybírat si ze svých dětí. Ale dost se mi líbila epizoda, ve které se pes Filipes promění v Sailor Moon (japonská anime postavička), protože tato část byla od našeho výtvarníka nečekaná.

Kde se tyto animace vytvářejí?

C.H.G: Máme jedno studio na Filipínách, druhé v Austrálii a dabing pro anglicky mluvící země probíhá po celé Americe, takže jednotlivé složky pořadu jsou rozprostřeny po celém světě.

Zdroj foto a video: Cartoonnetwork

You may also like...