Masopustní rej – nápady na originální kostýmy

Oslavy začátku roku už máme sice dávnou za sebou, ale můžeme se už těšit na další svátky. Začíná období masopustních oslav a karnevalů, které signalizuje příchod jara, teplejšího počasí a hlavně Velikonoc. Pro masopust jsou typické průvody masek. S karnevalem je spojená spíše plesová sezóna. Pokud letos tápete s výběrem masky, přijďte se podívat do některé z prodejen KiK, kde najdete jak kostýmy, tak i spoustu doplňků.

Zvířátka a postavy z animovaných filmů

Pro ty nejmenší je karneval vždy velkou zábavou. Můžete je proto zapojit i do samotného vymýšlení převleku. Fantazii se meze opravdu nekladou. Zeptejte se dětí třeba na jejich nejoblíbenější zvířátka nebo pohádkové postavy. Ke kostýmu včelky stačí pořídit čelenku s tykadly, kterou doplníte o žluto-černé oblečení. Křídla můžete vystřihnout třeba z kartonu nebo tužšího papíru. Z čelenky se stuhou a puntíkovaných šatů zase snadno vytvoříte slavnou Minnie Mouse.

Malí hrdinové i pohádkové klasiky

Hasiči jsou hrdinové jak pro dospělé, tak i ve světě malých dětí. Není proto divu, že spousta kluků sní o tom, že se jimi v dospělosti stanou. V KiKu mezi karnevalovými kostýmy najdete dětskou hasičskou uniformu, ale také klasické pohádkové postavy, jako je například Karkulka.

Zdroj foto: Kik

You may also like...