7 možností využití zahradního domku

Zahradní domky už dávno neslouží jen k uskladnění nářadí a zahradní techniky. V podstatě záleží jen a pouze na vás, k čemu ho využijete. Chybí vám fantazie? Tak se vás pokusíme trošku inspirovat.

Není tomu tak dávno, co zahradní domek představoval malou nevzhlednou boudu vyrobenou stlučením pár kousků dřeva, nebo v horším případ plastu. A pod ním bylo vše, co v zahradě nemělo být na očích. Lopaty, rýče, kbelíky, krmivo pro zvířata, hnojiva a spousta dalších zahradních nezbytností. Tyto doby ale naštěstí dávno skončily v propadlišti dějin. Možnosti moderních zahradních domků jsou v podstatě nepřeberné.

7 možností využití zahradního domku

Pro trvalé bydlení

Pokud zvolíte zahradní domek patřičných rozměrů, dobře ho odizolujete a zateplíte, napojíte na vodu a elektřinu, můžete v něm i bydlet. Šikovný architekt vměstná malou kuchyňku, toaletu, koupelnu a kout na spaní do domku o rozměru 5 × 4 metry. Určitě jste zaslechli pojem tiny house, tedy doslovně malinký domeček. Právě takový můžete mít z domku zahradního.

7 možností využití zahradního domku

Místnost pro hosty a náhradní ložnice

Nocují u vás často návštěvy, které máte problémy uložit, a gauč v obýváku není moc pohodlný? Opět můžete využít zahradní domek. Tentokrát ho bude stačit pouze odizolovat, zateplit, vybavit postelí a pro pohodlí hostů ještě napojit na elektřinu. To si pak v domečku budete moci nejenom rozsvítit, ale také v něm zatopit. Malá elektrická kamínka zateplený domeček vytopí raz dva. A pokud u vás nebudou přespávat návštěvy, budete v něm moci čas od času třeba přenocovat vy. Třeba když se vrátíte z večírku pozdě v noci a nebudete chtít budit manžela či manželku.

7 možností využití zahradního domku

Kancelář pro home office a domácí wellness

Zahradní domky ale mají spoustu dalšího využití. Poslouží vám jako domácí kancelář i domácí wellness. V tom případě ho postačí vybavit infrasaunou a lehátky. Z vašeho zahradního domečku ale může být i knihovna s čítárnou. Nebo obyčejná zašívárna, kam se odeberete, když budete chtít mít ode všeho a všech klid.

Zdroj foto: Skluzavky.cz

You may also like...