Proč dát své dítě do kroužku?

Školní rok začal a vy již přemýšlíte nad tím, jestli dítě do nějakého kroužku, nebo ne. Pokud dítě má o nějaký konkrétní koníček zájem, neváhejte. Nesmíte ale zapomínat na to, že všeho moc škodí. Snažte se udržet v rovnováze čas na školu, kroužky, a také volný čas, který je potřebný pro děti kvůli dostatečnému odpočinku a relaxaci. Přemíra kroužků by dítěti naopak mohla ublížit a přetěžovat jej a naopak by mohlo začít mít problémy ve škole.

Proč dát své dítě do kroužku?

Obecně ale dětské kroužky mají spoustu výhod. Nejvýznamnější pro dítě ve vývoji je sociální interakce. Kroužky umožňují vrstevníkům stejného věku se setkávat i mimo školu, což je důležité pro budování přátelství. Také se jedinci naučí chovat ve skupině.

Jestliže má dítě o něco zájem, kroužek ho může vést správným směrem a dovednosti u dítěte smysluplně rozvíjet. Nejen že se dítě v kroužku naučí nové dovednosti a vědomosti, ale lze v dítěti objevit i skrytý talent a nadání na konkrétní věc. V této oblasti se pak může zdokonalovat a rozvíjet svou jedinečnou osobnost. S tím jde ruku v ruce sebevědomí dítěte. Pokud se v nějakém koníčku najde a bude ho bavit, bude v něm úspěšné, získá si tím na sebevědomí. Bude se také cítit dobře a bude motivované k dalšímu zdokonalování.

Proč dát své dítě do kroužku?

Díky kroužku se dítě naučí organizovat si svůj čas a být zodpovědné v dodržování pravidel. Starší děti zase naopak využijí svůj volný čas efektivně. Nebudou znuděné a nebudou vymýšlet lumpárny.

Proč dát své dítě do kroužku?

Bydlíte-li poblíž Brna a sháníte dětské kroužky, zkuste se porozhlédnout v Momíkově, novém rodinném centru v Brně. Nabízí zde tábory, dílničky a volnočasové aktivity a především také kroužky pro děti v Brně. Spektrum nabízených služeb je dost široké a centrum je zaměřené na děti od kojeneckého věku až po dospělé. Neváhejte a udělejte si chvíli na návštěvu super nového centra. Vy si v něm odpočinete a děti se vydovádí.

Zdroj foto: Rodinné centrum Momíkov

You may also like...