Garfield ve filmu vstupuje do českých kin již 16. května

Ve čtvrtek 16. května vtrhne do českých kin dlouho očekávaný Garfield ve filmu od studia Sony Pictures Entertainment, uvede ho společnost Falcon.

Garfield ve filmu vstupuje do českých kin již 16. května

Další dobrodružství světoznámého ikonického kocoura Garfielda dozajista pobaví malé i velké diváky. Tento líný kocour, který by se nejraději jenom cpal v pohodlí domova, se tentokrát vydává za velkým a zábavným dobrodružstvím, ve kterém se ocitá zcela mimo své obvyklé prostředí.

Garfield ve filmu vstupuje do českých kin již 16. května

Postavičku Garfielda, kterou diváci poprvé viděli v roce 1978, vytvořil Jim Davis. Vysvětluje, že ji pojal jako kontrast k velkému množství psů, kteří v té době světu comicsů vládli.

„Všude bylo k vidění spousty psů, kterým se výtečně dařilo – Snoopy, Marmaduke, Fred Basset a mnoho dalších,“říká. „Ale kočky v té době nikde k vidění nebyly. A já vyrůstal na farmě, kde jsme měli v průměru asi 25 koček, takže jsem kočky znal a miloval. Říkal jsem si, že pokud se psům daří takhle skvěle, možná by nebylo od věci přijít s nějakou kočkou. Kočky jsou tak trochu odtažité – v případě psa víte, na čem jste, ale kočky jsou záhadné.“

Davis se dále zamýšlí: Je přirozené přisuzovat kočkám lidské myšlenky a pocity. Garfield je vlastně člověk v kočičím obleku.“Konstatuje také, že Garfieldova síla spočívá v tom, že se v jeho slabinách poznávají miliony fanoušků po celém světě.

Kočky jsou úplně jako my! Nastavuji nám zrcadlo a ukazuji s humornou nadsázkou, jací doopravdy jsme,“ dodává. „Společnost nás nutí cítit se provinile za to, že se přejídáme, necvičíme a rádi si přispíme. Garfield nás pocitu viny zbavuje, protože si všechny tyhle věci užívá.“

Garfield ve filmu vstupuje do českých kin již 16. května

Kocour Garfield, mistr vtipu a sarkasmu. Nesnáší pondělky, miluje lasagne a nejraději by prospal život uvnitř v pohodlí. Poté, co se Garfield neočekávaně setká se svým dávno ztraceným otcem, ošuntělým potulným kocourem Vicem, je nucen společně se svým psím kamarádem Odiem zapomenout na život plný lenošení a rozmazlování a připojit se k Vicově bláznivé zločinecké akci.

Garfield ve filmu (2024)

Režie: Mark Dindal

Scénář: Paul A. Kaplan, Mark Torgove, David Reynolds

Produkce: John Cohen, Broderick Johnson, Andrew A. Kosove, Namit Malhotra, Shelley

Smith,Craig Sost,Steven P. Wegner

Hudba: John Debney

V českém znění:

Michal Holán /Garfield/, Pavel Liška /Nolan/, Miroslav Táborský /Vic/, Petr Rychlý

/Otto/, Vanda Hybnerová /Jinx/, Iva Pazderková /Marge Malone/, Sharlota /Ethel/, Marek Lambora /Jon/, Matej Rupert /Roland/

Překlad: Helena Šváchová

Produkce & asistent režie: Lenka Skřečková, Barbora Smotlachová

Zvuk: Roman Čadek

Editace zvuku: Lukáš Polifka

Mix zvuku: Martin Jílek

Výsledný mix: Soundsquare

České znění vyrobilo studio: LS Production v roce 2024

Zdroj foto: FALCON

You may also like...