Roztomilá zvířátka ze světa Sylvanian Families se poprvé objeví na filmových plátnech ve snímku Dárek od Freyi

Za vysokými horami a hustými lesy se rozprostírá vesnička Sylvania. A v ní bydlí Sylvanian Families, láskyplné zvířecí rodinky, které svou roztomilostí rozpoutají představivost každého dítěte. Nenechte se však zmýlit, nejsou to jen tak obyčejné rodinky zvířátek. Právě naopak. Zvířátka, žijící v rodinné harmonii a pospolitosti, mají stejně jako my lidé vlastní jména, narozeniny, povolání i domovy obklopené bujnou přírodou. Poprvé tyto postavičky spatřily světlo světa v Japonsku v roce 1985 a okamžitě se staly fenoménem, který dnes milují miliony dětí po celém světě. A nyní se dočkaly také svého celovečerního filmu s názvem Dárek od Freyi.

Dárek od Freyi

Sylvanian Families byly původně vytvořeny japonskou společností Epoch v roce 1985, odkud se postupně rozšířily do celého světa. Během takřka čtyřiceti let se jich prodalo přes 100 milionů kusů ve více než padesáti zemích. V Japonsku jsou tito zvířecí hrdinové natolik populární, že mají dokonce svou vlastní restauraci i zábavní park.

Přestože původní kolekce zahrnovala lesní zvířátka jako králíčky, veverky a medvědy, postupem času se vesnička rozrostla také o rodiny tučňáků, pand, klokanů nebo slonů. Každý obyvatel vesnice má navíc svůj jedinečný příběh, což ze Sylvanian Families dělá více než jen obyčejný pohádkový svět. A v něm žije i hlavní hrdinka filmu, holčička-králíček Freya.

Dárek od Freyi

Každoroční festival ve vesnici Sylvania se blíží, a zatímco jsou všichni nadšeni a připravují své festivalové kousky, čokoládový králíček Freya se trápí tím, jaký dárek dát mamince k narozeninám. A k tomu ještě dostala důležitý úkol vybrat Strom roku, hlavní událost festivalu. Zvládne to všechno? Jaké překvapení si pro maminku připraví a který strom si letos odnese hlavní cenu?

Dárek od Freyi

Po řadě kratších seriálů a spotů se konečně Sylvanian Families objevují v celovečerním snímku. Režii si vzal na starost japonský scenárista a producent Kazuya Konaka a scénář napsal Hirotoshi Kobayashi.

Dárek od Freyi

Dárek od Freyi

Premiéra: 6.6. 2024

Původní název: Sylvanian Families the movie: A Gift from Freya

Žánr: animovaný

Režie: Kazuja Konaka

Délka: 66 min.

Zvuk/Formát: 5.1/2D

Verze: český dabing

Země původu: Japonsko

Zdroj foto a video: Bohemia Motion Pictures

You may also like...