Jak se starat o citlivou a jemnou pokožku dítěte

Každá maminka chce pro své miminko jen to nejlepší. Od prvních chvil života dítěte je důležité věnovat péči jeho citlivé pokožce, která je mnohem tenčí a náchylnější k podráždění než u dospělých. Proto je nutné vybírat pečlivě nejen plenky, ale také šetrnou a jemnou dětskou kosmetiku.

V dnešní době je na trhu široká škála produktů, které se pyšní přirozeným složením vhodným pro jemnou dětskou pokožku. Určitě se vyhněte parabenům či umělým barvivům a dalším zbytečným chemikáliím. Zaměřte se na výrobky, jejichž složení obsahuje co nejvíce přírodních látek. Mezi tyto produkty patří třeba sortiment značky Bella Baby Happy, který nabízí kompletní péči nejen o miminko.

Jak se starat o citlivou a jemnou pokožku dítěte

Koupání je základním kamenem šetrné péče

Koupání je jednou z prvních rutin, které si maminky se svými dětmi tvoří. Vybírejte takové kosmetické produkty, které nejenže dokonale čistí, ale také hydratují a chrání dětskou pokožku. Vhodné jsou výrobky s výtažky z olivových listů, s alantoinem a panthenolem pro hebkou a vláčnou pleť.

Po koupání je dětská pokožka nejlépe připravena vstřebávat výživné látky z tělových krémů a olejíčků. Určitě volte přírodní oleje poskytující dlouhodobou hydrataci a ochranu pokožky před vnějšími vlivy. Vyzkoušet můžete dětské tělové mléko značky Bella Baby Happy. Snadno se vstřebává a nezanechává na pokožce mastný film. Díky jemnému složení bez zbytečné hydratace je ideální i pro děti s velmi citlivou pokožkou. Větší děti pak jistě potěší zjemňující pěna do koupele, která se pěkně postará o pokožku, a navíc je s ní zábava.

Jak zamezit opruzeninám

Velmi citlivá je pokožka pod plenkami. Pokud dojde k opruzeninám, znatelně se snižuje pohodlí miminka. To je pak uplakané a špatně spí, což samozřejmě ovlivňuje i rozpoložení rodičů. Pravidelné přebalování a používání kvalitních plen z jemných a prodyšných materiálů představuje nutnost. Ani tak se nemusí dařit zabránit opruzeninám, zejména v horkých dnech či při delším cestování.

Zadeček pravidelně myjte, větrejte a mějte po ruce kvalitní vlhčené ubrousky obohacené o přírodní výtažky z aloe, melounu, mandlí nebo s ovesným proteinem. U větších batolat se skvěle hodí vlhčený toaletní papír s obsahem heřmánku nebo aloe vera. Společně s krémem proti opruzeninám s obsahem zinku, který vytváří na dětské pokožce ochrannou vrstvu, budete mít po ruce ideální kombinaci pro prevenci a péči o opruzeniny.

Tip: Při krmení, při hře, nebo na cestách, je dobré mít vždy po ruce vlhčené kapesníčky, které rychle a šetrně odstraní nečistoty. Bella Baby Happy nabízí širokou škálu těchto produktů, které jsou navrženy s ohledem na potřeby dětí i dospělých.

Jak se starat o citlivou a jemnou pokožku dítěte

Pohodlí dítěte rovná se i vaše pohodlí

Výběr správné dětské kosmetiky je klíčový nejen pro zdraví a pohodlí dítěte, ale také pro klid a pohodu rodičů. Při výběru produktů je dobré zaměřit se na ty, které obsahují přírodní složky a jsou bez zbytečných chemikálií. Sortiment Bella Baby Happy je v tomto ohledu skvělou volbou, protože nabízí kompletní péči od mycích gelů a šamponů přes hydratační krémy a emulze až po ochranné krémy proti opruzeninám.

Myslete i na sebe

Kromě péče o dětskou pokožku bychom neměli zapomínat ani na potřeby maminek. Mateřství je krásné, ale současně náročné období. Speciálně navržené výrobky pro maminky zahrnují například poporodní kalhotky a vložky, jež poskytují maximální komfort a ochranu v tomto období. Důležitým pomocníkem v období kojení jsou také vložky do podprsenky. Tyto výrobky jsou vytvořeny z měkkých a prodyšných materiálů, které minimalizují riziko podráždění a zajišťují rychlé hojení. Spokojená tak budete vy i vaše malá radost.

Zdroj foto: Bella Baby Happy

You may also like...