Lando Norris na okruhu Silverstone prověřil LEGO Technic McLaren P1 v životní velikosti

LEGO Group a McLaren Automotive se pustily do dosud nejtěžší výzvy v rámci LEGO Technic a z dílků LEGO Technic vytvořily jedinečný, plně funkční vůz McLaren P1™. Aby toho však nebylo málo, byl jezdec týmu McLaren F1™ Lando Norris pověřen speciálním úkolem – objet v tomto modelu LEGO Technic McLaren P1, vytvořeném v měřítku 1:1, ikonický britský závodní okruh Silverstone.

Lando Norris na okruhu Silverstone prověřil LEGO Technic McLaren P1 v životní velikosti

Replika McLarenu P1™ v životní velikosti se skládá z 342 817 dílků LEGO Technic, váží přibližně 1 220 kg a je po své technické stránce skutečně výjimečná. Vůz má plně funkční řízení, což z něj dělá vůbec první velkou stavebnici LEGO, kterou se dá řídit a s níž lze zdolávat záludné zatáčky závodní dráhy. Stavba je také vybavena elektrickým motorem složeným z funkčních baterií LEGO Technic a baterie elektrického auta. To jí umožňuje dojet dál než jakémukoli předešlému modelu LEGO.

Lando Norris na okruhu Silverstone prověřil LEGO Technic McLaren P1 v životní velikosti

Na celém procesu stavby se podílelo 23 specialistů na design, strojírenství a stavbu ze společností LEGO Group a McLaren Automotive, kteří prací strávili 8 344 hodin a potřebovali k ní 393 různých typů dílků LEGO Technic.

Lando Norris na okruhu Silverstone prověřil LEGO Technic McLaren P1 v životní velikosti

Jakmile bylo auto sestaveno, zbývalo to nejdůležitější. A protože se jedná o repliku superauta McLaren, kdo jiný by měl usednout za volant než jezdec McLaren F1™ Lando Norris? Britský jezdec se úkolu zhostil se ctí – na trati dlouhé 5,891 km zvládl každou zatáčku a okruh Silverstone úspěšně dokončil. Právě závodní okruh Silverstone byl pro tuto výzvu dokonalým místem, společnost MacLaren zde totiž zažila mnoho úspěchů už dříve.

Video, v němž Lando Norris tuto ultimátní výzvu plní, si můžou fanoušci pustit na stránkách www.LEGO.com/themes/technic/mclaren-p1.

Pracoval jsem na původním programu P1 pro McLaren a je úžasné vidět, jak věrohodně se týmu LEGO Technic podařilo oživit tolik prvků z původního McLarenu P1™. To auto bylo ikonou své doby. Doufám, že díky spolupráci s LEGO Group inspirujeme novou generaci designérů a inženýrů k tomu, aby v automobilovém světě dále posouvali hranice inovací.“ Ben Gulliver, Test & Development Director, McLaren Automotive

Tento projekt je jen jednou z řady spoluprací mezi LEGO Group a společností McLaren, v nichž inženýři z McLaren a tým LEGO Model Production spolupracují – od prvotního nápadu až po finální úpravy. Znalosti, které společnost McLaren v automobilovém a strojírenském odvětví má, byly při tvorbě modelu McLarenu P1™ neocenitelné a umožnily nám proměnit sen ve skutečnost. Sledovat jezdce týmu McLaren F1™ Landa Norrise, jak řídí auto, které jsme vytvořili, bylo neuvěřitelné.“ Lukáš Horák, Senior Project Manager v oblasti Model Production, LEGO Group

Stavebnice LEGO Technic McLaren P1™ 1:8 je k dostání na www.LEGO.com/McLaren a v prodejnách LEGO za cenu 389,99 GBP / 449,99 € / 449,99 USD / 11 399,00 Kč.

Lando Norris na okruhu Silverstone prověřil LEGO Technic McLaren P1 v životní velikosti

LEGO Technic P1 v životní velikosti – Fakta a čísla

Po červencovém představení nejnovějšího přírůstku do série LEGO Technic Ultimate Car Concept Series LEGO Technic McLaren P1™ v měřítku 1:8 v Technologickém centru McLaren usiluje tato nejnovější výzva o to posunout heslo „Stavění opravdových strojů“ na zcela novou úroveň a jedinečným způsobem oživit vysněné superauto fanoušků

  • Celkem bylo použito více než 342 817 dílků LEGO® Technic™.
  • Celkem bylo použito 393 různých typů použitých prvků LEGO Technic, včetně 11 typů, které byly vymodelovány speciálně pro tento model
  • Celková hmotnost činí 1 220 kg
  • 8 344 hodin strávených vývojem a stavbou
  • 6 134 hodin vývoje
  • 2 210 hodin výroby
  • Vůz vytvořilo 23 specialistů na design, strojírenství a stavbu z LEGO Group a McLaren Automotive
  • Rozměry stavby odpovídají skutečnému modelu: délka 4 980 mm, šířka 2 101 mm a výška 1 133 mm.
  • Stavba je vybavena elektromotorem složeným z baterií LEGO Technic Function a baterie elektromobilu, což jí umožňuje dojet dál než jakémukoli jinému modelu LEGO před ní.
  • Motor LEGO Technic se skládá z 8 balíčků motorů, z nichž každý se skládá z 96 funkčních motorů LEGO Power, což znamená, že auto obsahuje celkem 768 motorů LEGO. Těchto 8 balíčků motorů napodobuje osmiválec, který je k vidění v původním McLarenu P1™.?
Lando Norris na okruhu Silverstone prověřil LEGO Technic McLaren P1 v životní velikosti

Dosud nejvelkolepější výzva

Zde jsou naše první úspěchy na počest partnerství se společností McLaren:

  • Poprvé byla vytvořena stavebnice LEGO schopná projíždět zatáčkami.
  • Poprvé byla vytvořena stavebnice LEGO schopná ujet závodní okruh.
  • Poprvé řídil stavebnici LEGO závodní jezdec Formule 1.
Lando Norris na okruhu Silverstone prověřil LEGO Technic McLaren P1 v životní velikosti

Informace o produktu:

Stavebnice LEGO Technic McLaren P1 (42172)

Sedmistupňová převodovka s dvouspojkovou převodovkou, odpružení, pístový motor V8, nastavitelné zadní křídlo a otevírací dvoukřídlé dveře s pokročilými mechanismy – to vše dělá ze stavebnice „povinnou výbavu“ všech nadšenců supersportů a fanoušků značky McLaren.

  • Věk: 18+
  • Cena: 449,99 € / 389,99 GBP / 449,99 USD / 11 399,00 Kč
  • Počet dílků: 3 893
  • Číslo produktu: 42172
  • Rozměry: výška přes 5,5 palce (14 cm), délka 23 palců (59 cm) a šířka 9,5 palce (25 cm).
  • Zcela nová verze LEGO Technic v měřítku 1:8 se skládá z 3 893 dílků a každé auto má unikátní sériové číslo, pomocí kterého se dá získat speciální obsah ze zákulisí.
  • K dispozici: Sada LEGO Technic McLaren P1 je k dostání v prodejnách LEGO, na www.LEGO.com a u prodejců po celém světě.

Zdroj foto a video: LEGO

You may also like...