Nové knihy pro děti z online nakladatelství Pointa

V online nakladatelské službě Pointa vychází v dubnu a květnu několik knižních novinek pro nejmenší čtenáře. Kdo krade dětem čtení je detektivní příběh s úkoly k zamyšlení, který nejen vašim dětem možná navždy změní život. Vypátrejte spolu s Terezkou pachatele, který krade dětem čtení. DODO – Cesty do neznáma je ilustrovaná bajka z ptačí říše o síle samoty i přátelství, o vnímání odlišností a svobodě i strachu být těmi, kým skutečně jsme. Kniha Hati – Prastaré vlčí legendy, ve které obrovský vlk přichází k malé dívce, která se bojí usnout. Vypráví jí prastaré vlčí legendy, které si po generace předávaly národy žijící poblíž polárního kruhu. Všechny knižní novinky i spoustu dalších titulů je možné objednat na e-shopu Pointy a ve všech tradičních knihkupectvích nebo na e-shopech.

Kdo krade dětem čtení

Velké detektivní dobrodružství pro celou rodinu

Autor: Jiří Kreč

Ilustrátorka: Marie Brogowski

Detektivní příběh, který nejen vašim dětem možná navždy změní život. Vypátrejte spolu s Terezkou pachatele, který krade dětem čtení.

Žánr: dětská literatura

Počet stran: 72

Rozměry: 163 x 238 mm

Vazba: vázaná

Datum vydání: 24. 5. 2021

ISBN: 978-80-7650-317-5

Vhodné pro: rodiče a děti

Cena: 349 Kč

Pointa.cz | Kdo krade dětem čtení

Anotace
Právě probíhá velká loupež století! Dětem někdo krade čtení. Detektivem pátrajícím po pachateli se kromě hlavní postavy Terezky můžete stát i vy. Na pomoc vám přispěchá řada pomocníků – muž s dýmkou, dřevěný panáček s dlouhým nosem, chlapec s kordem, chlupáč se soudkem medu a spousta dalších hrdinů z knížek. Pátrání ale nebude vůbec jednoduché. Aby byla Terezka úspěšná, bude muset číst. A to ne jenom jednu knihu. U čtení navíc bude muset přemýšlet a hledat skrytá poselství. Podaří se vám spolu s ní najít pachatele?

Jiří Kreč

Je táta Terezky a Jakuba a obě své děti naučil číst. Skutečně číst. Co víc, kromě rodičovské lásky, jim do života mohl dát?

Proč jsem knihu napsal

Jako dítě jsem přečetl opravdu moře knih, věděl jsem sám, co čtení umožňuje. Co za velkou zábavu v sobě ukrývá. Co umí dětem tou nejpřirozenější cestou zpřístupnit. Bohužel jsem také viděl, jak dnešní doba dětem čtení krade a ochuzuje je o jeden z nejkrásnějších zážitků.

Uplynul zase nějaký čas, a přestože se za žádného spisovatele nepovažuji, rozhodl jsem se napsat knihu pro děti. Moje dcera totiž ztrácela zájem o čtení. Někdo nebo něco jí ho pomalu, ale jistě kradlo a hrozilo, že se z ní stane oslík. A tak začal vznikat detektivní příběh s úkoly k zamyšlení.

DODO – Cesty do neznáma

Autorka: Veronika Klener

Ilustrátorka: Veronika Klener

Ilustrovaná bajka z ptačí říše o síle samoty i přátelství, o vnímání odlišností a svobodě i strachu být těmi, kým skutečně jsme.

Žánr: literatura pro děti

Počet stran: 48

Rozměry: 210 x 210 mm

Vazba: vázaná

ISBN: 978-80-7650-320-5

Datum vydání: 19. 4. 2021

Vhodné pro: děti a rodiče

Cena: 299 Kč

Pointa.cz | Dodo cesty do neznáma

Anotace

Dodo je symbolický obrázkový příběh z ptačí říše, který připomíná náš vlastní, lidský svět. Pojďme se společně vydat na cestu malého Doda, který se ocitne v prostředí, kam přirozeně nepatří. Nebo ano? Možná bude jeho příběh tak trochu i cestou do naší vnitřní krajiny a přiměje nás zamyslet se nad řadou otázek. Proč se tak bojíme toho, co je jiné? Co to znamená, být sám? Jak těžké je postavit se ostatním? Kdo je to přítel? Jsme připraveni na nečekané a jak nám v takovém případě pomůže naděje?

Příběh prostřednictvím sugestivních ilustrací inspiruje k odpovědím na tyto otázky. Zároveň ale navádí k dalším, které zůstávají tiše číhat pod povrchem. A přiměje nás k úvahám nad tématy, která nás často rozdělují na nesmiřitelné tábory.

Veronika Klener

Již jako dítě vystavovala své rytiny na mezinárodních bienále, a cesta na výtvarnou školu byla tenkrát tudíž jasná. Po studiích spoustu let trávila hledáním své cesty, částečně v nakladatelství, kde pracovala jako grafik a ilustrátor magazínů a knih, a částečně na cestách po kontinentech. Ale teprve díky své úžasné rodině nachází ten správný směr. Věnuje se ilustraci na volné noze a učí kresbu a malbu v ateliéru.

Proč jsem knihu napsala 

Jednu takovou cestu jsem vytáhla ze šuplíku jako připomínku v době, kdy se v naší malé české bublině již několik měsíců zaobíráme jen jedním, byť důležitým virovým tématem a ostatní osudy jsou upozaděny. Téma útěku z domova z různých důvodů tu s námi totiž bylo odedávna a aktuální nepřestane být nikdy. Proto mi přišlo vhodné si právě tímto malým příběhem nechtěného utečence Doda stále a kdykoliv připomínat, co je opravdu podstatné, a to v jakékoliv době.

Hati – Prastaré vlčí legendy

Autorka: Blanche

Ilustrátorka: Berenika Jakoubková

Obrovský vlk přichází k malé dívce, která se bojí usnout. Vypráví jí prastaré vlčí legendy, které si po generace předávaly národy žijící poblíž polárního kruhu.

Žánr: literatura pro děti, mýty

Počet stran: 88

Rozměry: 148 x 210 mm

Vazba: vázaná

ISBN: 978-80-7650-260-4

Datum vydání: 3. 5. 2021

Vhodné pro: děti a rodiče

Cena: 249 Kč

Pointa.cz | Hati

Anotace

Za dlouhých nocí a sněhových bouří, při slabé záři plamínků ohně vypráví vlk Hati dávné příběhy předků. Příběhy, které předávali otcové svým synům v dobách, kdy ještě neuměli psát. Dívka Tanaki se beze strachu choulí do Hatiho drsné huňaté srsti a s napětím mu každý večer naslouchá. Dozvídá se nejen o životě severních národů a jejich soužití se zvířaty, o šamanech, bozích, polobozích, obrech i trpaslících, ale i o tom, jak důležité je přátelství i pro ty největší samotáře. A jak významná je pokora a respekt k matičce přírodě i k tomu, co bylo na této Zemi dávno před námi.

Blanche

Pochází z městečka Žatec ležícího při severozápadní hranici s Německem. Po studiu na konzervatoři v Teplicích přesídlila do hlavního města, kde působí jako členka skupiny prvních houslí Orchestru Národního divadla v Praze. Má dva syny, pro které velmi ráda vaří. Pokud nevaří, neuklízí nebo nehraje na housle, utíká od civilizace do lesa, fotí, vyhledává a čte staré severské legendy a pak o nich třeba i píše.

Proč jsem knihu napsala

Jednou jsem se zadívala do vlčích očí a uviděla v nich celý svět. Ta moudrost, vznešenost a zvláštní jas mi učaroval. Začala jsem o nich hledat příběhy a k mému překvapení jsem zjistila, že krom Červené Karkulky a pár střípků ze skandinávské mytologie v Evropě téměř žádné nejsou. Od středověku jen nenávist a strach. Strach, který živila značnou měrou i církev tím, že označila vlky jako výplod ďábla, zapálila je na hranici spolu s čarodějnicemi a my dnes potkáváme v lesích pomníčky typu: „Zde byl roku toho a toho, tím a tím zastřelen poslední vlk.“ Nechci nacházet takové pomníčky. Staré národy na Aljašce, v Kanadě, v Grónsku i na Sibiři se od vlků učili umění lovu, soužití se smečkou i přežití v krajinách, kde nerostou stromy a půda je věčně zmrzlá. Ano, vlk je predátor. Je potřeba k němu chovat respekt. Ale řekněme si na rovinu, nejsme my lidé horší?

You may also like...