Sháníte dárek? Tipy na hračky pro děti do 3 let

Chcete-li pořídit dárek nejmladšímu členovi vaší rodiny nebo sháníte vhodnou hračku pro nějakého malého raubíře z širšího příbuzenstva, máme pro vás dobrou zprávu. Víme o třech hračkách, které se skvěle hodí pro menší děti. Je téměř vyloučeno, že byste s nimi šlápli vedle.

1. Lego Duplo

Klasické lego je pro malé děti příliš malé, ale Lego Duplo poslouží skvěle. Pro začátek určitě pořiďte velkou podložku a nějakou základní sadu, ať máte dostatek kostek na stavění. Pak už můžete vybírat podle toho, zda bude stavět holka nebo kluk, milovnice princezen a zámků nebo fanoušek aut. Nejmenší děti milují zvířátka, panáčky a vláček. Jednotlivé vagony lze spojit a na vlak naložit (zvířecí) cestující. Při nákupu stavebnice Lego můžete využít také například slevový kód Ministerstvo Hraček.

2. „Hledací knížky“

Ač se vám to na první pohled může zdát jako nekonečný chaos a zmatek, tak věřte, že děti se zorientují rychle. V knížkách, o kterých je řeč, nenajdete žádný text, ale zato tu je spoustu obrázků. Na jednotlivých stránkách můžete hledat, co se vám zachce. Miluje vaše dítě zvířata? Nechte ho najít všechny pejsky. Je fanda do aut? Ať je najde. Starší děti mohou u knížek vyprávět, co prožívají jednotliví hrdinové. Pořídit můžete knížku o zvířátkách, hasičích nebo třeba o školce, ať dítě ví, co ho čeká.

3. Kuličkodráha

Kuličkodráha je oblíbená u dětí i dospělých. Pořídit můžete tu z plastu nebo třeba nějakou kvalitnější ze dřeva. Některé dráhy jsou už sestavené, jiné mají několik variant sestavení. Nahoře vhodíte kuličku a sledujete její cestu nejrůznějšími kanálky a trubkami až dolů. Pokud kupujete kuličkodráhu pro kluka, můžete se poohlédnout i po variantě, která umožňuje posílání autíček.

Tip pro vás: Existuje i kuličkodráha, která je kompatibilní s legem Duplo. Na jednotlivé duplo kostičky se napojí duplo „kanálky“, kterými pak putuje kulička. Tato dráha se jmenuje Hubelíno.

Zdroj foto: Pixabay.com

You may also like...