Africká savana přivítala sezónní obyvatele. Po letech se vrátili i pštrosi

Velký africký výběh v Zoo Praha je po zimě opět osídlen. Paletu kopytníků doplnily letos i dvě samice pštrosa dvouprstého – návštěvníci zde spatří největšího ptáka světa po tříleté přestávce.

Venkovní teploty už nám umožňují přesouvat africké kopytníky ven. Ve výběhu je návštěvníci budou moci pozorovat až do půlky října,“ říká kurátorka kopytníků Barbora Dobiášová s tím, že žirafám se brány stájí otevřou příští týden. „Ke společným expozicím je třeba přistupovat obezřetně. Nesmíme zapomínat na individuální potřeby každého druhu a dobře připravit půdu pro vzájemnou toleranci. Necháváme proto antilopám, zebrám a pštrosům čas výběh v klidu prozkoumat, přičemž žirafy ho obydlí až nakonec,“ vysvětluje.

Na travnatém výběhu u Afrického domu tak nyní návštěvníci spatří největší a současně nejohroženější druh zeber – zebry Grévyho, půvabné přímorožce beisa, mohutné antilopy vrané, společenské vodušky červené i jedny z nejrychlejších antilop světa buvolce běločelé. Poprvé od roku 2020 navodí atmosféru savany i pštrosi dvouprstí – mladé samice Verča s Julčou si v těchto dnech zvykají na svůj nový domov.

Zdroj foto: Zoo Praha

You may also like...