4 limonády z dětské kuchyňky

Máte doba malé kuchaře a kuchařky, kteří si rádi hrají v dětské kuchyni, odkud vám celý den servírují své speciality? Už jste přesycení polévky ? la Chef, kde ve vodě plavou stébla trávy místo nudliček a kamínky jako alternativa játrových knedlíčků? Dejte dětem k ruce ingredience na jednoduché a svěží limonády, které si s chutí vypijete.

4 limonády z dětské kuchyňky

Namíchejte si limonádu ze zahrádky

Příprava domácích limonád má jednu velkou výhodu: Víte, co do ní dáváte a máte pod kontrolou množství cukru. Pokud si doma pěstujete svou zeleninu a ovoce, máte také jistotu, že nepijete žádné chemikálie. V kombinaci s přelivovou vodou ze soda stream vykouzlíte instantní osvěžení jednoduché na přípravu. Dokonce tak, že je pro vás mohou namíchat vaše ratolesti, čímž sfouknete dvě věci naráz – zabavíte dítě a uhasíte žízeň.

Co zařadit na menu

Pokud se rozhodnete zapřáhnout děti a objednáte si domácí limonádu z jejich plastové kuchyňky, myslete především na jejich bezpečnost. Ingredience, které jsou třeba nakrájet jim připravte předem, případně měkčí ovoce je nechte krájet dětským nožem. Udělejte to dětem pestré a připravte jim širokou škálu ovoce a bylinek, které se dají kombinovat.

  1. Pomerančová s malinami

Ve sklenici rozmačkejte hrstku malin a přidejte pár kostek ledu. Zalijte dvěma deci pomerančové šťávy ze soda stream nebo půl na půl pomerančovým džusem a sodou. Dozdobte půlměsíčkem pomeranče a letní limonáda je na světě.

  1. Citronáda

Klasika mezi limonádami je osvěžující citronáda, na jejíž přípravu stačí šťáva z citronu, med a perlivá voda. Poměr se odvíjí od osobních preferencí a také platí, že na ledu bude chuť citronů méně výrazná. Užijte si osvěžující nápoj, který vás zachrání při horkých letních dnech.

  1. Levandulová s citronem

Čerstvá levandule z domácí zahrádky udělá z limonády kulinářský počin. Asi 7 čerstvých stébel levandule zalijte den předem vařící vodou (250 ml) a nechte asi půl hodinky louhovat. Poté přidejte med a nechte jej zcela rozpustit. Po vychladnutí nařeďte sirup perlivou vodou v poměru 1 : 5, přidejte led, pár koleček citronu a potěšte své chuťové pohárky jemnou chutí domácí limonády.

  1. Ledový čaj s jahodami

Připravte si svůj oblíbený čaj, jak jste zvyklí, a nechte jej podle pokynů louhovat a následně chladnout. Ve skleničce si rozmačkejte jahody, přidejte citronovou šťávu a med a důkladně promíchejte. Přidejte led a přilijte studený čaj. Podávejte ozdobené lístkem máty a plátky jahod. Vychutnejte si sladkou a zdravou limonádu spodtóny hořkého čaje.

Veronika Decsy
Copywriter
Copywriterka s přesahem do SEO, která se psaním živí od roku 2017. Dokáže se vcítit do potřeb klienta a tvoří věcné a poutavé texty. Některé z nich můžete najít například na portálu produktvdetailu.cz.

Zdroj foto: Stivog / Shutterstock.com

You may also like...