Smutek nebo deprese? Dětské potíže se musí řešit včas, nyní je dostupná dětská psychologie i v Brně!

Závislost na sítích nebo poruchy příjmu potravy? Panické ataky nebo dlouhodobé potíže se smutkem či přímo s depresemi? Obtíže se mladým lidem nevyhýbají, v ohrožení jsou děti i náctiletí, kteří se často neumí vyrovnat se svými osobními traumaty. Rodiče si v takových chvílích musí uvědomit, že jejich děti nepotřebují zklidňující prášky, ale naopak psychologickou pomoc, se kterou zvládnou situaci vyřešit právě bez receptů na antidepresiva. Štěstí je, že nyní je taková služba dostupná rovněž v jihomoravské metropoli.

Smutek nebo deprese? Dětské potíže se musí řešit včas, nyní je dostupná dětská psychologie i v Brně!

Bagatelizace potíží

Co dělat, když se dítě trápí? Mnozí dospělí se snaží problémy dospívajících bagatelizovat nebo dokonce tajit, protože mají pocit, že zklamali ve výchově. Není tomu tak, psychické nepohodlí se může týkat každého z nás a vůbec nezáleží na věku. U dětí a teenagerů hrozí, že se potíže prohloubí, ve výjimečných stavech mohou skončit fatálně, proto je na místě vyhledat psychoterapeutickou pomoc, kde odborníci rozklíčují příčiny nemoci a navrhnou správnou léčbu. Dětský psycholog Brno pomůže s nejrozličnějšími problémy.

Vhodně zvolená léčba

Přestala dospívající dívka pravidelně jíst a zabývá se příliš svým vzhledem? Začal patnáctiletý chlapec, do té doby bezproblémový, zčistajasna chodit takzvaně za školu? Potýkají se vaše děti se smutkem nebo s nízkým sebevědomím, se šikanou či mají sklony k sebepoškozování? Ve všech těchto případech rozhodně nepomohou pokoutně sehnaná antidepresiva, ale vhodná léčba, kterou psycholog stanoví po vstupním vyšetření. Na to je možné se objednat a během prvotního rozhovoru se určuje diagnóza i léčebný plán.

Smutek nebo deprese? Dětské potíže se musí řešit včas, nyní je dostupná dětská psychologie i v Brně!

Do Bohnic? Ne!

Strach z toho, že dítě skončí na psychiatrii, je zcela neopodstatněný. V dnešní době jsou zbytečné obavy taktéž z nálepkování. Psychoterapeutická léčba je zcela běžná a moderní postupy zahrnují celou škálu přístupů a metod. Kromě běžných sezení léčba zahrnuje meditace nebo logopedický trénink, v některých případech se přidává cvičení ve virtuální realitě. Samozřejmostí jsou pak dechová a svalová cvičení pro zvládání stresových situací a pro snížení rizika panické ataky.

Zdroj foto: Adicare.cz

You may also like...