Medvídek Haribo vstupuje do Guinnessovy knihy rekordů, a to díky největší mozaice z gumových bonbónů

Nový rok zahájila společnost Haribo velkolepě a získala světový rekord. V americkém městě Kenosha ve Wisconsinu přivedli dobrovolníci k životu ikonického zlatého medvídka v podobě největší světové mozaiky z gumových bonbónů. Její výroba zabrala čtyři hodiny a díky své velikosti získala světově proslulý certifikát GUINNESS WORLD RECORDS™.

Medvídek Haribo

Rekordní umělecké dílo vznikalo na začátku ledna v rodném městě prvního výrobního závodu Haribo ve Spojených státech amerických. Na jeho tvorbě se podílelo 300 dobrovolníků, a to nejen z řad zaměstnanců a jejich nejbližších, ale také místních partnerů či klubu mládeže.

Mozaika měřící 32,804 metrů čtverečních byla tvořená přibližně 150 000 kusy medvídků Haribo Goldbären ve všech barvách. Postup tvorby připomínal v současné době velmi oblíbené malování podle čísel, kdy pod připravenými akrylátovými deskami účastníci našli předpřipravený design, podle kterého pečlivě skládali jednotlivé medvídky do finálního obrazce.

Medvídek Haribo

Tato aktivita měla za úkol přitáhnout pozornost k probíhající umělecké soutěži #HOWiHARIBO, která je inspirována kreativitou fanoušků značky z celého světa.

Haribo již více než 100 let inspiruje spotřebitele k návratu do dětských let. Hravost je u Hariba všudypřítomná, ať už si naše produkty vychutnávají sami nebo se o ně dělí s nejbližšími,“ uvedl Seth Klugherz, viceprezident marketingu společnosti HARIBO of America.

 „Způsobů, jak si naši zákazníci s bonbónky hrají je nespočet. Nás inspiroval trend poslední doby tzv. gummi art, kdy doufáme, že právě naše rekordní mozaika vykouzlí nejen úsměv na tvářích našich fanoušků, ale také je povzbudí, aby nám i nadále ukazovali svou kreativitu,“ dodává.

Zdroj foto: Haribo

You may also like...