Sněhurka a sedm trpaslíků na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech v rámci oslav Disney 100

Exkluzivní uvedení původního animovaného filmu Sněhurka a sedm trpaslíků na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech v rámci oslav Disney 100.

U příležitosti oslav stoletého výročí založení společnosti The Walt Disney Companybude na letošním Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech uveden legendární animovaný film Sněhurka a sedm trpaslíků z roku 1937 v českém znění vyrobeném v roce 1970 dabingem tehdejšího Filmového studia Barrandov. Tato festivalová událost přinese radost a vzpomínky na nezapomenutelné okamžiky z dětství, které miliony diváků po celém světě prožily při sledování tohoto klasického Disneyho příběhu.

Film Sněhurka a sedm trpaslíků (dále Sněhurka) se stal od svého původního uvedení v roce 1937 ve světě animovaných filmů průlomovým milníkem. Zaujal diváky nejen svým okouzlujícím příběhem, ale také inovativním využitím animace a nezapomenutelnými postavami. Nyní, po více než osmdesáti letech, se čeští fanoušci mohou těšit na to, že zážitek z filmu Sněhurka budou moci prožít znovu na velkém plátně a díky dabingu také v českém jazyce. Unikátnost filmového představení Sněhurky v českém znění podtrhuje i skutečnost, že téměř nikde v Evropě není možné po dlouhá léta Sněhurku zhlédnout v dabované verzi, protože buď neexistuje nebo se nedochovala.

Uvedení filmu Sněhurka na MFF KV 2023 je speciální událostí nejen proto, že se chceme připojit k oslavě narozenin jednoho z nejslavnějších filmových studií všech dob v rámci Disney 100, ale také proto, že se jedná o unikátní příležitost přiblížit toto umělecké dílo festivalovým divákům v Karlových Varech. Sněhurka, a ještě k tomu s českým dabingem vzniklým před více než 50 lety, nebude v současné době dostupná ke zhlédnutí na velkém plátně nikde jinde než během dvou projekcí na letošním festivalu. Tato jedinečnost dělá z uvedení filmu nezapomenutelný zážitek pro všechny diváky, kteří se na něj během festivalu dostanou“, uvádí Jan Bradáč, ředitel distribuční společnosti Falcon, která uvádí do českých kin filmy studia pod značkou Disney od roku 1994.

Snímek Sněhurka a sedm trpaslíků je v programu karlovarského festivalu zařazen do sekce Návraty k pramenům dvakrát:

Úterý 4. července ve 13:00 v karlovarském Městském divadle.

Čtvrtek 6. července v 9:00 v kině Čas.

Film bude promítán v českém znění bez anglických titulků.

Zdroj foto a video: Falcon, ©Disney

You may also like...