Tipy na jarní knižní novinky

Malované čtení – Štěkací smeták | Jiří Havel

I v dalším díle Malovaného čtení najdou děti oblíbené říkanky a krátká humorná vyprávění Jiřího Havla, v nichž jsou vybraná slova nahrazena veselými obrázky Lenky Vybíralové. Knížka výborně poslouží k rozvíjení slovní zásoby a poskytne začínajícím čtenářům spoustu zábavy při vymýšlení, které slovo do textu namísto obrázku doplnit!

Je určena dětem od 5 let.

Strašidelný krámek a příšerný lechtiprášek | Magdalena Hai

Nina má problém! Nutně potřebuje nové kolo, jenomže nemá peníze. Navíc jí je teprve devět, takže si ani nemůže najít práci, aby si na něj sama vydělala. Ledaže… Co je to na rohu za podivně vyhlížející krámek, kde ve výloze nabízejí sušený bolehlav a čerstvý vílí trus? A proč se jeho majitel pořád tak zvláštně směje?

Knížka je určena dětem od 5 let.

Vilda a pidipískové | Roald Dahl

Maminka Vildovi přísně zakazuje chodit ven z domu, a už vůbec se nesmí vydávat do temného hvozdu kousek za zahradní brankou. Co myslíte, že se tedy jednoho dne stane? Ano, správně. Vilda udělá přesně to, co má zakázáno! Další úžasné dobrodružství od oblíbeného autora Roalda Dahla.

Jak bacit bacila | Daniela Krolupperová

Když tě pálí v krku nebo bolí ucho, znamená to, že se do tvého těla dostaly zlomyslné mrňavé potvůrky, které tam chtějí řádit a zadělat na pořádnou chorobu. Naštěstí ale máme v těle stejně miniaturní pomocníky, kteří svádí s bacily a viry lítý boj o naše zdraví. Co všechno se v tu chvíli v těle děje, jak spolu takzvaní dobroníčci a zlostníčci bojují a co můžeme udělat pro to, aby to dobře dopadlo, se dozví děti ve vtipném a napínavém vyprávění známé české autorky knih pro děti.

Vesmírné mise Nikoly Borůvkové – Válka o planetu Vrtoch | Liane Moriarty

Nikola Borůvková a její Vesmírná brigáda pokračují ve své neohrožené cestě po galaxii. Tentokrát je čeká ten vůbec nejtěžší úkol: zachránit mírumilovnou planetu Vrtoch před šupinatými obyvateli Vulkomanie! Dokáže Nikola se svými přáteli pomoct věčně zasněným Vrtošanům v boji s jejich zlovolnými protivníky? Ještě nikdy žádná armáda nedosáhla vítězství zpěvem, tancem a malováním, ale pro Vesmírnou brigádu je to výzva!

Knížka je určená čtenářům od 9 let.

Knihy vydala Euromedia v nakladatelství Pikola.

Více knih naleznete na www.knihyzpikoly.cz.

You may also like...