Jak doma děti zabavit a při tom se z toho nezbláznit?!

Myslím, že to všichni rodiče vnímáme stejně. Chápeme maximálně vážnost situace, jsme ohleduplní a dodržujeme pravidla, abychom ochránili své děti, rodinu i své okolí. Čelíme náhlým nařízením a změnám a snažíme se tuto těžkou, nečekanou životní situaci zvládnout.

Kolik času mohou děti strávit na telefonu, tabletu, počítači a dalších konzolích, aby se z toho nezbláznily a nestaly se během několikatýdenní domácí karantény „závisláky“? Jak rozdělit tolik volného času mezi školní povinnosti, digitální zábavu a ten zbytek? Určitě nejsou dobré zákazy a nařízení, navodíte tím doma nepřátelskou atmosféru, která nikomu nepomůže, ba naopak. Zkuste rovnou přijít s nějakým skvělým plánem.

Přinášíme pár tipů, na zaručenou offline zábavu, které by vám mohly pomoci využít kvalitně volný čas nejen s dětmi.

Přiznejte se, kdo si naposled rozložil na koberci či na stole puzzle a měl pár hodin k dobru, aby se do nich opravdu ponořil? Myslím, že nás bude jen hrstka. A věřte, že je to velká škoda. Skládání puzzle podle lékařských studií totiž působí blahodárně na náš psychický stav. Stačí si jen vybrat správný motiv.

Česká firma Dino Toys, která stále drží výrobu v chodu v malé výrobní hale v Mnichově Hradišti, nám dala několik tipů velmi oblíbených puzzle u různých věkových skupin.

You may also like...