Tipy na letní čtení: Nakladatelství CREW přináší komiksy pro děti a mládež

Léto je skvělou příležitostí pro to, sednout si jen tak do parku, lehnout si k vodě nebo se prostě jen zastavit a číst si. Komiksy mají navíc tu výhodu, že bývají lehké a skladné, a tak se do batohu vleze mnohem větší počet příběhů.

DĚTSKÉ

  1. Dobrodruh Timo

Timo je kluk žijící v malé vesnici uprostřed divočiny a jeden velký problém. Timo je kluk žijící v malé vesnici uprostřed divočiny a má jeden velký problém. Přečetl všechny dobrodružné knížky, které kolem jsou. Takže mu zbývá jediná možnost. Jít a prožít si jedno velkolepé dobrodružství sám. Jenže když vstupuje do lesa, ani netuší, co ho tam všechno čeká. Jaká podivná zvířata a nebezpečí tam na něj číhají, a že na konci bude vzdorovat něčemu velmi mocnému a ničivému.

Dobrodruh Timo; scénář Jonathan Garnier; kresba Yohan Sacré; 128 stran; 399 Kč.

  1. SpongeBob – Praštěné podmořské příběhy

Kdo žije v ananasu na dně moře? No přece SpongeBob Squarepants! Historky z podmořského života houby SpongeBoba a jeho kamarádů hvězdice Patrika, Planktona, pana Krabse a dalších můžete tentokrát sledovat nejen na televizních obrazovkách v ranních hodinách. Komiksy fungují v kterýkoliv denní čas!

SpongeBob 1: Praštěné podmořské příběhy; scénář a kresba Stephen Hillenburg; 112 stran; 229 Kč.

  1. Minecraft komiks: Chodí wither okolo

Vyrazte za dobrodružstvím do Overworldu společně s hrdiny v novém příběhu vytvořeného podle nejprodávanější videohry – Minecraftu! Cahira a Orion jsou dvojčata a také lovci příšer, učedníci Senana Důkladného. Po líté bitvě s očarovaným witherem je jejich mentor sežrán a dvojčata zůstanou sama. Lovci se vydají na misi, jejíž cílem je přivést jejich učitele zpět. Cestou narážejí na nečekaného spojence.

Minecraft komiks: Chodí wither okolo; scénář a kresba kolektiv autorů; 88 stran; 199 Kč.

  1. Můj první komiks: My Little Pony – Poníci v akci

Vítejte v Ponyville, domově Twilight Sparkle, Rainbow Dash, Rarity, Fluttershy, Pinkie Pie, Applejack a vašich dalších oblíbených kamarádů! Příběhy malých poníků známých ze stejnojmenného animovaného seriálu tentokrát v podobně komiksu. To nesmí žádnému fanouškovi těchto krásných stvoření chybět. A nezapomeňte – přátelství je magické!

Můj první komiks: My Little Pony – Poníci v akci; scénář a kresba kolektiv autorů; 100 stran; 199 Kč.

TEENAGE

  1. Nesnáším Pohádkov 1: A jestli neumřela, vyšiluje dodnes

Rozhodně se nejedná o četbu pro děti před spaním. Gerda je dospělá žena uvězněná v těle šestileté holčičky, která trčí v pohádkovém světe Pohádkově, odkud se už třicet let nemůže dostat zpátky domů. Sama, jen s mouchou Láďou a válečnou sekerou, musí obstát proti slimáčím lordům, houbovým mužíkům, zombie faunům, barbarům, své Nemesis královně Mrakétě a spoustě dalších šíleností!

Nesnáším Pohádkov 1: A jestli neumřela, vyšiluje dodnes; kresba a scénář Skottie Young; 136 stran; 349 Kč.

  1. Catwoman: Ve svitu Měsíce

Selina Kyleová je tvrdší, než sama tuší. Patnáct let snášela řetěz špatných známostí své matky. Když se Dernell, matčin současný vyvolený, ukáže krutější než všichni ostatní, Selina přehodnotí svůj vztah k domovu. Žádným způsobem nedokáže sdílet střechu nad hlavou s Dernellem. A protože Dernell se nikam nechystá, musí jít Selina.

Catwoman: Ve svitu Měsíce; scénář Lauren Myracleová; kresba Issac Goodhart; 204 stran; 329 Kč.

  1. Rick a Morty 4

Hitová komiksová série, založená na supervtipném animovaném seriálu Dana Harmona a Justina Roilanda Rick a Morty pokračuje! Sledujte degenerovaného génia Ricka Sancheze a jeho koktajícího vnuka Mortyho při dobrodružstvích na samotné hraně času, prostoru a prachsprostých základů slušnosti. V tomto svazku najdete třídílný příběh o interplanetárních drogových kartelech a mezihvězdných baličích holek, který má na svědomí scenárista Kyle Starks (Sexcastle) nominovaný na Eisnerovu cenu a starý dobrý výtvarník této série CJ Cannon.

Rick a Morty 4; scénář Marc Ellerby a Kyle Starks; kresba CJ Cannon a Marc Ellerby a Kyle Starks; 128 stran; 299 Kč.

  1. My Hero Academia – Moje hrdinská akademie 1

Jaké to je chtít být hrdinou ve světě, kde skoro všichni mají superschopnosti a sám žádné schopnosti nemít? Naštěstí to jde změnit. Stačí mít obrovské štěstí i odvahu a prostředek k vytouženému cíli existuje – hrdinská akademie!

My Hero Academia – Moje hrdinská akademie 1; scénář a kresba Kóhei Horikoši, 196 stran, 199 Kč.

  1. Orange 1

Šestnáctiletá Naho Takamija z malebného města Macumoto si žije docela obyčejně – chodí do školy, baví se s kamarády a připravuje se na budoucnost, kterou si samozřejmě maluje trochu narůžovo. Jednoho dne však její poklidně plynoucí život převrátí naruby jediný dopis, a ne jen tak ledajaký! Píše jí totiž její budoucí, o deset let starší já, které si přeje, aby si Naho jednoho dne nemusela vyčítat ty samé chyby… 

Orange 1; scénář a kresba Ičigo Takano; 228 stran; 199 Kč.

You may also like...