Pozvánka na křtiny do ZOO Praha: Sloní samičky dostanou v neděli jména

V neděli 21. června proběhnou v Zoo Praha hned dvoje křtiny. Obě letošní slůňata dostanou sinhálská jména, která jim vybrali chovatelé. Na návštěvníky Údolí slonů čeká navíc soutěž, tradiční indické taneční vystoupení, komentovaná setkání či výroba unikátního sloního papíru.

Samičky slona indického – vlevo od Tamary, vpravo od Janity

Samičky slona indického, které se v Zoo Praha narodily 27. března a 9. května, jsou právem označovány jako „pražský zázrak“. Představují totiž budoucnost chovu slonů na další půlstoletí – v Praze zůstanou a jednou zde položí základ vzniku nové rodinné skupiny. Jména dostanou sinhálská, tedy původem ze Srí Lanky, odkud v roce 2012 přicestovaly do pražské zoo jejich matky Tamara a Janita.

Samičky slona indického

Nedělní program začíná na pódiu mezi venkovním výběhem slonů a restaurací Gulab v 9.20 promítáním filmu o pražských slonech, následovat bude indické tradiční vystoupení Rasabihárí Dásí a rozhovory s chovateli slonů i pozvanými kmotry. Krátce před 11. hodinou pak budou odhalena jména obou sloních samiček. Od 10.00 do 18.00 bude zároveň probíhat bohatý doprovodný program na několika místech v areálu.

Doprovodný program pro návštěvníky (10.00–18.00)

Návštěvnická soutěž o balíček suvenýrů s motivem sloních mláďat: Mezi 11.00 a 16.00 mohou návštěvníci odpovídat na znalostní kvíz o slonech se závěrečnou tipovací otázkou. Vítěze vyhlásíme rozhlasem v 16.30, odměnu si vyzvedne na Informačním centru u hlavního vchodu.

Přání a dárek pro slůňata: Od 11.00 do 16.00 budou moci návštěvníci malovat a psát přání pro sloní mláďata na velkou maketu slůňat. Po celý den mohou zájemci tvořit také enrichmentové dárky pro naši sloní rodinu (papírové trubky plněné senem a pochoutkami pro slony). Dárky a přání budou na konci dne předány chovatelům.

Poznejte naši sloní rodinu: Každou hodinu od 11.30 do 16.30 budou probíhat speciální komentovaná setkání u slonů se zaměřením na naší sloní rodinu, na téma mláďat a rodičovské péče u slonů.

Promítání nového filmu o slonech ze Zoo Praha: Smyčka na obrazovce na vyhlídce u samčího výběhu slonů naproti expozici vlků.

Tetování henou: Od 10.00 do 17.00 budou mít návštěvníci možnost opatřit si zdarma tetování s motivem slonů či s orientálními ornamenty.

Doprovodný program v Papírně: Návštěvníci si od 10.00 do 18.00 budou moci vyzkoušet unikátní výrobu papíru ze sloního trusu, který si mohou vytvarovat do siluety slona. Vzniklý sloní papír budou moci zdobit kupříkladu metodou tupování, linorytem, pečetí a dalšími technikami. Pro všechny sourozence bude v Papírně připravena speciální akce 1+1 zdarma. Jako ozvláštnění návštěvy Papírny pak bude pro zájemce přichystána také pitva sloního trusu.

Více naleznete v odkazu na ZOO PRAHA.

You may also like...