Cartoon Network představuje novou partu holek se superschopnostmi seriál DC Superhrdinky

Oblíbení superhrdinové ze světa komiksů DC se vrací, a to díky zbrusu novému seriálu DC Superhero Girls – Dívčí superhrdinky, který má premiéru už 28. září na Cartoon Network. Tento akcí nabitý komediální seriál sleduje osudy Wonder Woman, Batgirl, Green Lantern a dalších, které bojují proti zločinu a zároveň se musejí vypořádávat s běžnými útrapami teenagerek v moderním světě. S odkazem na stávající webové série s motivem DC Superhrdinek slibuje televizní seriál ještě více zábavy a vzrušení z nových výzev a překážek, se kterými se budou muset dívky popasovat.

Děj seriálu se odehrává v ikonickém městě Metropolis a představuje divákům život neobyčejných holek ve zcela normálním světě teenagerů. Dívčí alter ega zažívají typické problémy, se kterými se můžete na střední škole potkat – od snahy mít co nejlepší známky až po zjištění, že ne vždy si jsou všichni rovni – a to všechno má pořádné grády. Koneckonců, být puberťák není jednoduché, a zvlášť když ve škole musíte držet své superschopnosti na uzdě.

Ovšem když jsou holky dostatečně daleko od všech dramat střední školy, naplno rozpoutají své

superhrdinské schopnosti a bojují proti zlověstným padouchům, ať už to je Harley Quinn, Poison Ivy nebo Kočičí žena. Každá z hrdinek je jedinečná, ale všechny dohromady jsou silnější, než kdy bývaly, a úspěšně tak zachraňují svůj milovaný domov Metropolis a každodenní dobrou náladu.

Autorka seriálu Lauren Faust, vysvětluje, proč bylo pro ni důležité vytvořit postavy dívčích superhrdinek a nabídnout je jako animovaný seriál pro holky:

„Stejně jako kluky, i holky odjakživa zajímali a inspirovali superhrdinové, ale doposud neměly mnoho příležitostí na to, aby se v superhrdinech spatřily. Tým superhrdinů je totiž většinou skupinka kluků a jedné holky, kterou tvůrci často vyobrazují stereotypně. Proto je důležité holkám ukázat, že se mohou cítit silné, mohou zachraňovat svět tím, že k nim budeme promlouvat skrze postavy superhrdinek, se kterými se můžou ztotožnit, a tím je vést k zodpovědnosti.“

Dodává, že nový seriál zabaví také kluky a dospělé:

„Věřím na zábavu pro všechny věkové kategorie. Naše cílová skupina jsou sice holky od 6 do 11 let, ale vím, že seriál o dospívajících superhrdinkách nadchne také starší holky, kluky, a dokonce i dospělé komiksové fanoušky.“

DC Superhero Girls – Dívčí superhrdinky mají premiéru už 28. září v 14:55 na Cartoon Network.

You may also like...