Klub divných dětí | Petra Soukupová

Desetiletá Mila má ráda zvířata — zvlášť hmyz a ze všeho nejvíc pavouky. Taky se umí „ztratit ze světa“. Když se na něco soustředí, všechno ostatní pro ni přestane existovat. Petr chodí do čtvrté třídy, ale vypadá na prvňáka. Umí skvěle kreslit a v noci nemůže spát. Bojí se totiž tmy nebo spíš toho, co se v ní skrývá. A když už usne, zdají se mu hrozné sny.

Katka nemá žádné kamarády, připadá si tlustá a ošklivá. Bojí se mluvit s lidmi a šťastná je jenom tehdy, když si čte. Franta má nemocné nohy a musí chodit o berlích. Je naštvaný na své postižení a bývá na lidi zlý. Baví se natáčením videí na YouTube, kterými rád provokuje ostatní.

Tihle čtyři se náhodou potkají. Na začátku nejsou ani přátelé, spíš divné děti, co spolu tráví čas. Pak ale společně zažijí něco, na co se nezapomíná. 

Petra Soukupová

Petra Soukupová patří k nejúspěšnějším současným českým spisovatelkám. Dosud vydala pět knih pro dospělé (K mořiZmizetMarta v roce vetřelcePod sněhem a Nejlepší pro všechny) a tři knihy pro děti (Bertík a čmuchadloKdo zabil Snížka? a Klub divných dětí). Je držitelkou řady ocenění a nominací. Unikátní propojení knihy pro děti Kdo zabil Snížka? s románem pro dospělé Nejlepší pro všechny vyneslo Petře Soukupové v roce 2018 hned dvě nominace na cenu Magnesia Litera. Její knihy se pravidelně umisťují v žebříčcích bestsellerů a byly přeloženy do deseti jazyků. Působí rovněž jako dramaturgyně a scenáristka. 

Ilustrátor: Nikola Logosová

Počet stran: 216

Vazba: pevná

Vydalo nakladatelství Host Brno.

Více na www.hostbrno.cz.

You may also like...